top of page

Bedankt voor je bericht. Je hoort snel van ons!

Meer weten over ons werk of gewoon nieuwsgierig?

Bel of mail ons via de contactgegevens onderaan de pagina of laat hier je gegevens achter. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht van ons.

bol.com

De vraag

Hoe kunnen we nieuwe warehouse medewerkers effectief en schaalbaar trainen voor hun werk in het grootste pakjescentrum van Europa?

Ons antwoord
De trainingsgame GtP World. In deze video-game picken spelers alle producten voor Hannah Holiday. Hannah gaat namelijk op wereldreis en bestelt al haar benodigdheden bij (wie anders dan) bol.com. De toekomstige orderpickers oefenen alle situaties die ze in het echt tegen kunnen komen en krijgen ondertussen uitleg in hun eigen taal. In ieder level wordt het een stapje moeilijker tot ze als volleerd operator de deur uitlopen, klaar voor het echte werk. 

100+

<4

6.9M

Behaalde highscore

<4 maanden ontwikkeltijd

Honderden operators getraind

Opdrachtgever

Bol.com

Opdracht

Doelgroep

Vorm

Trainingsgame

Warehouse operators

GTP World

Zo heeft Joep dit project beleefd
“Dit was voor mij een van de mooiste Ondernemende Gasten projecten. Het vernieuwende element van deze game voor zowel onszelf, bol.com, als de gehele logistieke sector is iets waarvoor je me echt mag wakker maken. In een game als GtP World laten we wat mij betreft zien dat we een relatief saai proces, door het toevoegen van een (spel)beleving echt tot leven kunnen wekken voor een doelgroep. En belangrijker nog, dat dit alles het leereffect sterk verhoogt. Bovendien was het team waarmee we dit tot stand hebben gebracht een bijzonder team. Het was onze eerste samenwerking, maar al snel vertrouwden we elkaar volledig en konden we echt bouwen op elkaars expertise en ideeën. Het commitment vanuit bol.com en het vertrouwen wat we als Ondernemende Gasten kregen zorgden voor snelle besluitvorming en een top-eindresultaat. Het moment waarop we de volledige game met het hele team voor het eerst presenteerden aan alle bol.com collega’s zal ik nooit vergeten.”

bottom of page