Na 2 jaar collega's te zijn geweest, hebben we Ondernemende Gasten opgericht met 1 heldere ambitie: teams in staat stellen om hun ondernemende potentie te benutten.

We zijn bevlogen, hebben zelf een jonge en ondernemende mindset, en nemen onze ervaring uit de praktijk mee om elk team ondernemender te krijgen.

 

2 ondernemende gasten

Joep in een grote notendop

Ik begon mijn volwassen leven met de droom om olympisch kampioen schaatsen te worden. Maar na een paar jaar als prof door het leven te gaan, besloot ik dat het tijd was om meer van de wereld te ontdekken dan alleen de vrieskou van snelle ijsbanen. Een master innovatiemanagement bracht me in Melbourne waar ik Shacky oprichtte: een bouwer van duurzame Tiny Houses die door lokale boeren worden verhuurd aan toeristen. Na een woelige start-up periode verkocht ik het bedrijf in 2017 en verhuisde terug naar Nederland, waar ik bij Frisse Blikken ging werken. Naast mijn opdrachten bij o.a. Arcadis, Royal FloraHolland, FrieslandCampina en Alliander zette ik met een aantal collega’s een intern ontwikkelprogramma voor ondernemerschap op. Daarnaast zag ik tijdens opdrachten dat er bij veel grote bedrijven behoefte was aan meer ondernemend gedrag. De potentie was er meestal - mensen met hart voor de zaak en liefde voor het merk. Maar net als bij mijn eigen schaatscarrière was er goede begeleiding, een goede trainer en een goed trainingsprogramma nodig om deze potentie te benutten. Het idee voor Ondernemende Gasten was geboren. Kevin bleek ondertussen een zelfde idee te hebben ontwikkeld en in 2019 besloten we om onze handen ineen te slaan en ondernemerschap van teams tot leven te wekken.

Kevin in een grote notendop

Na de middelbare school ging ik met 1 heldere ambitie studeren in Nijmegen; ik wilde graag op mijn 30e een eigen bedrijf hebben. Naast werk, voetbal en studie, deed ik mijn eerste ondernemers-ervaring op in Nijmegen. Ik verkocht bijvoorbeeld tweedehands fietsen aan studenten en runde met twee anderen een winkel in de binnenstad waar we op-maat-gemaakte overhemden verkochten. Toen ik mijn studie bedrijfswetenschappen afgerond had, ging ik werken bij het net opgerichte Frisse Blikken. Toen nog een kleine projectmanagement start-up uit Utrecht, maar inmiddels met bijna 100 man een serieuze speler in de markt. In de 8 jaar die ik er heb gewerkt, heb ik als aandeelhouder mee mogen bouwen aan de snelle groei en de altijd-aanwezige ondernemende drive van het bedrijf en iedereen die er werkte.

 

In de vele projecten voor grote organisaties verbaasde ik mij onder andere over de geringe ondernemende potentie die benut werd in teams. Er werken veel slimme en ambitieuze mensen, maar als team iets voor elkaar krijgen met elkaar lukte vaker niet dan wel. En daar brachten hun saaie meetings en ellenlange trainingen (no offence) ook niet veel verandering in. Het creëren van een ondernemende organisatie is lastig, en tegelijkertijd heb ik zelf ervaren dat het wel degelijk kan en dan ook direct succes oplevert.

Eind 2018 dronk ik met Joep een kop koffie en kwamen we erachter dat we met dezelfde ambitie en ideeën rondliepen. In februari 2019 startten we Ondernemende Gasten, en de rest is geschiedenis zeggen ze dan.

Een greep uit onze samenwerkingspartners

Voor het ontwikkelen van ondernemerschap in een team zijn veel verschillende expertises nodig. En omdat we maar al te goed weten dat wij niet van alle markten thuis zijn, werken we samen met samenwerkingspartners die juist wel op die markten thuis zijn. Hier een greep uit onze top-notch partners.