Training game over sustainable en social impact - PwC

In samenwerking met onze samenwerkingspartners ontwikkelden we voor een internationaal accountants-, belasting- en bedrijfsadvieskantoor een virtuele, interactieve teamsessie. In een online spelomgeving doorlopen collega's samen verschillende rondes, waarin ze met elkaar o.a. hun kennis testen in een quiz, de CEO van een fictieve klant adviseren, en interne dilemma's en initiatieven bespreken. Dat alles aan de hand van video's, opdrachten en reflectievragen. Samen volop in de (inter-)actie.

Hoe laten we onze collega's de belangrijke Environmental, Social en Governance (ESG) onderwerpen doorleven, zodat ze deze beter kunnen vertalen naar hun dagelijkse (klant)werk?

De vraag

Ons antwoord

Spoor vier - NS

In samenwerking met Opschudders ontwikkelden we een virtuele escape room. Tijdens deze escape room voeren studenten verschillende opdrachten uit die hen al doende belangrijke informatie geven over het traineeship.

Hoe enthousiasmeren we studenten ook online voor het NS-traineeship?

De vraag

Ons antwoord

Dit zei Jasmijn Bruin - Eventmanager Recruitment bij NS

Vanuit NS waren we op zoek naar een partij die veel wist over serious gamen en een game ook online interessant kon maken. We zijn uiteindelijk bij Ondernemende Gasten en Opschudders terecht gekomen die samen alle expertise in huis bleken te hebben. Waar Kevin ons compleet ontzorgde door het ene creatieve idee na het andere te opperen, was Joep daar voor het technische deel. Ik heb enorm genoten van de samenwerking en ben ontzettend trots op het eindresultaat! En dat in een paar maanden… petje af Ondernemende Gasten!

The Core Value Experience - Trustmoore

Een activatiecampagne voor de bekendheid van de waarden eindigend in een live-event. Op deze dag speelden deelnemers de Trustmoore-core-value-quiz, voerden ze verdiepende gesprekken met elkaar en speelden ze een serious game spelen om de waarden (nog) meer betekenis te geven.

Hoe kunnen we onze nieuw gedefinieerde waarden activeren binnen ons bedrijf?

De vraag

Ons antwoord

Dit zei Michiel - COO Trustmoore Group

De samenwerking met Ondernemende Gasten - een creatief team vol leuke ideeën en initiatief - vond ik uitermate plezierig. Het uitbreken van de corona-pandemie vlak voor de oorspronkelijke datum van het event vroeg om extra flexibiliteit, creativiteit en snelle beslissingen. Door de inzet van Ondernemende Gasten en onze fijne samenwerking was het uiteindelijke event zeer geslaagd en hebben we onze 'core values’ op een leuke en creatieve manier extra goed onder de aandacht van onze mensen kunnen brengen.

Serious Game 'The Pick Up' - Een internationaal advocatenkantoor

Een hybride serious game die deels offline en deels online gespeeld wordt om de onzekere (wijzigingen in) corona-maatregelen voor te zijn. In de Serious Game 'The Pick Up' nemen teams het tegen elkaar op om zo snel mogelijk een geheim pakket te onderscheppen. Via WhatsApp krijgen de teams verschillende opdrachten, raadsels en vragen die ze zo snel mogelijk digitaal met elkaar op moeten lossen. Alle oplossingen leiden uiteindelijk naar het geheime pakket.

Hoe kunnen we onze nieuwe medewerkers aan het einde van het onboardingsprogramma een energieke en interactieve afsluiting geven waarin zij op afstand worden verbonden met elkaar en kunnen reflecteren op de inhoud van de onboarding?

De vraag

Ons antwoord

De WIJpodcast - PostNL

Een podcast serie met informatieve interviews over deze belangrijke thema’s aangevuld met leuke rubrieken om medewerkers elkaar op persoonlijk vlak (beter) te laten leren kennen. Zo gaven we collega's de mogelijkheid om bijzondere vragen aan elkaar te stellen, konden nieuwe medewerkers zich op een verfrissende manier voorstellen aan al hun collega's en draaiden we uiteraard af en toe een mooi verzoeknummertje.

Hoe kunnen we thuiswerkende medewerkers verbinden en updaten over ‘dagelijks-werk-overstijgende’ thema’s?

De vraag

Ons antwoord

Dit zei Marielle - Directiesecretaresse bij PostNL

Het meedenkend vermogen van Ondernemende Gasten heeft ervoor gezorgd dat we tijdens een hectische periode, op een passende manier, onze collega's konden informeren over wat er speelde op de afdeling. Tijdens het project hebben ze samengewerkt met een aantal collega's van onze afdeling en ons volledig ontzorgd. Waarvoor DANK!

Podcast serie - De Finale

Samen met ondernemende vriend Marcel Bamberg maakte Joep een podcast serie met verschillende Olympische helden 🇳🇱 die dromen van een gouden plak. We interviewden onze helden op de dag die al jaren in hun agenda stond: de finale. 

Stel, je traint je al vier jaar helemaal het leplazerus. Voor die grande finale: goud op de Olympische Spelen in 2020. En dat dan die Spelen, jouw levensdoel, niet door gaan. Die verhalen wilden we graag vastleggen. 

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Seriousgamen.nl

Een platform waarop je de beste serious games uit ons netwerk kunt boeken voor losse game-runs. Zo vind je altijd een game die bij je past, ook als het geen optie is om een eigen serious game te ontwikkelen.

Serious games zijn er in alle soorten en maten, meestal op maat gemaakt voor onze opdrachtgevers. Maar deze games zijn vaak ook geschikt voor andere organisaties.

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Shacky

Shacky. Tiny houses die als vakantie huisje op de mooiste boerderijen van zuid-oost Australië worden geplaatst. Zonder wifi, zonder tv, maar wel met een fantastisch uitzicht en een heerlijk warme douche. Zo hebben de gasten een ervaring om nooit te vergeten, verdient de boer een beetje bij en komen toeristen naar eerder onontgonnen gebieden. Een win-win-win!

Wat is de beste manier om het Australische platteland te beleven? Waarbij zowel de gast, de host en de community optimaal van elkaar profiteren. Met die vraag hield Joep zich bezig toen hij enkele jaren geleden in Australië woonde.

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Mini game - Stiekem mis ik kantoor

Een lichtvoetig spel voor collega's die elkaar door het thuiswerken al een tijdje niet gezien hebben. Kom erachter hoe het echt met je collega's gaat en kraak de puzzel.

Thuiswerken, MS Teams, Zoom, kinderen erbij en aan de keukentafel je werk proberen af te krijgen... Stiekem was kantoor zo gek nog niet.

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Medisch Teamwork - Meander Medisch Centrum

Een bordspel met verschillende vragen en opdrachten om casussen te bespreken en er spelenderwijs achter te komen wat belangrijk is in een goede samenwerking. En wie wint? Het tweetal met de meeste blije patiënten!

Hoe kunnen we de samenwerking tussen artsen en verpleegkundigen bespreekbaar maken?

De vraag

Ons antwoord

Eindejaarsbijeenkomst - Sunweb Group

Een digitale escape room waarin teams tegen elkaar strijden om zo snel mogelijk hun ruimteschip terug op aarde te landen.

Hoe verbinden we al onze medewerkers tijdens een online kerstevenement?

De vraag

Ons antwoord

Dit zei Lisa - Head of People and Change bij Sunweb

Het was een plezier om met Ondernemende Gasten te werken. De energie, creativiteit en inspiratie waarmee ze ons bedrijfsevent hebben neergezet is uniek. Daarnaast was de escape room een groot succes. Omdat spelers informatie moeten delen met elkaar, heeft iedere speler een belangrijk aandeel in de game. Je wordt echt gedwongen om samen te werken en mede daardoor heeft het voor veel verbinding gezorgd in onze organisatie.

OMB Mystery Tour - Gemeente Haarlem

Een serie van maandelijkse activiteiten waarin spelvormen, podcasts, en interactieve wandelingen elkaar opvolgen. In iedere activiteit staat één thema centraal en zorgen we voor interactie tussen collega's.

Hoe houden we onze thuiswerkende medewerkers op de hoogte van belangrijke thema's en verbinden we hen op een verrassende manier?

De vraag

Ons antwoord

Dit zei Adrienne Bloem - Afdelingsmanager Omgevingsbeleid

In de lastige Corona thuiswerk-periode hebben de Ondernemende Gasten Joep, Joep en Rutger ons op een creatieve manier geholpen om met elkaar in contact te blijven. Samen met een aantal van onze eigen collega’s verzonnen ze elke maand een (veelal) digitale activiteit waardoor we elkaar nog beter leerden kennen en op een leuke, inspirerende manier konden vertellen waar we in ons werk mee bezig waren. Nieuwe collega’s konden hierdoor snel aanhaken en door alle energie die de activiteiten gaven, konden we onszelf ook weer de leukste afdeling van de organisatie noemen. Nu we langzaamaan weer naar kantoor mogen, merken we dat we elkaar niet uit het oog verloren zijn en de draad snel weer met elkaar kunnen oppakken. Alle lof voor Ondernemende Gasten - voor hun inspirerende ideeën en snelle en praktische manier van organiseren!

Ondernemende uitspattingen

Ondernemende uitspattingen

Voor opdrachtgevers

Voor opdrachtgevers

Voor opdrachtgevers

Ondernemende uitspattingen

Onze projecten zijn erop gericht om de medewerkers van organisaties op verrassende wijze te verbinden, activeren en ontwikkelen. Meestal vanuit een vraag van onze opdrachtgever. Maar soms ontwikkelen we een eigen 'ondernemende uitspatting'. Omdat we een ontzettend goed idee hebben, omdat het ons leuk lijkt of gewoon omdat het kan.

Alle projecten

Alle projecten

Alle projecten

Bekijk hier onze projecten.