Online Escape Room - Lost in Space

Een online escape room waarin je met je team opgesloten zit in een ruimteschip. Er is nog een klein uur om te landen en je hebt alleen elkaar om uit te vinden hoe jullie veilig terugkeren naar familie en vrienden.

We zitten al een jaar thuis, fysiek op afstand van elkaar. Hoe kun je dan toch een uur eens flink lol maken met je collega's?

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Dit zei Esther - Team lead Customer Success bij Wonderkind

Een ideale teamactiviteit, zeker in deze tijd. De online escape room geeft dezelfde excitement als een offline versie en omdat iedereen kleine delen van de puzzel krijgt, is samenwerking en communicatie essentieel. Een mooie teambuilding activiteit die mij als teamleider ook inzicht gaf in ieders aanpak, communicatie en samenwerking. Hij had van ons nog langer gemogen. Aanrader!

Spoor vier - NS

In samenwerking met Opschudders ontwikkelden we een virtuele escape room. Tijdens deze escape room voeren studenten verschillende opdrachten uit die hen al doende belangrijke informatie geven over het traineeship.

Hoe enthousiasmeren we studenten ook online voor het NS-traineeship?

De vraag

Ons antwoord

Dit zei Jasmijn Bruin - Eventmanager Recruitment bij NS

Vanuit NS waren we op zoek naar een partij die veel wist over serious gamen en een game ook online interessant kon maken. We zijn uiteindelijk bij Ondernemende Gasten en Opschudders terecht gekomen die samen alle expertise in huis bleken te hebben. Waar Kevin ons compleet ontzorgde door het ene creatieve idee na het andere te opperen, was Joep daar voor het technische deel. Ik heb enorm genoten van de samenwerking en ben ontzettend trots op het eindresultaat! En dat in een paar maanden… petje af Ondernemende Gasten!

The Core Value Experience - Trustmoore

Een activatiecampagne voor de bekendheid van de waarden eindigend in een live-event. Op deze dag speelden deelnemers de Trustmoore-core-value-quiz, voerden ze verdiepende gesprekken met elkaar en speelden ze een serious game spelen om de waarden (nog) meer betekenis te geven.

Hoe kunnen we onze nieuw gedefinieerde waarden activeren binnen ons bedrijf?

De vraag

Ons antwoord

Dit zei Michiel - COO Trustmoore Group

De samenwerking met Ondernemende Gasten - een creatief team vol leuke ideeën en initiatief - vond ik uitermate plezierig. Het uitbreken van de corona-pandemie vlak voor de oorspronkelijke datum van het event vroeg om extra flexibiliteit, creativiteit en snelle beslissingen. Door de inzet van Ondernemende Gasten en onze fijne samenwerking was het uiteindelijke event zeer geslaagd en hebben we onze 'core values’ op een leuke en creatieve manier extra goed onder de aandacht van onze mensen kunnen brengen.

De ketenregisseur - Centraal Justitieel Incassobureau

Een 5 maanden durend ontwikkelprogramma met verschillende interventies. Trainingen, serious gaming, feedback-sessies en buddy-gesprekken.

Hoe stomen we 200 medewerkers klaar voor een nieuwe rol waarin van hen persoonlijk leiderschap, persoonlijk ondernemerschap en stevige communicatieve vaardigheden worden gevraagd?

De vraag

Ons antwoord

De WIJpodcast - PostNL

Een podcast serie met informatieve interviews over deze belangrijke thema’s aangevuld met leuke rubrieken om medewerkers elkaar op een ander niveau te laten leren kennen.

Hoe kunnen we thuiswerkende medewerkers verbinden en updaten over ‘dagelijks-werk-overstijgende’ thema’s?

De vraag

Ons antwoord

Podcast serie - De Finale

Samen met ondernemende vriend Marcel Bamberg maakte Joep een podcast serie met verschillende Olympische helden 🇳🇱 die dromen van een gouden plak. We interviewden onze helden op de dag die al jaren in hun agenda stond: de finale. 

Stel, je traint je al vier jaar helemaal het leplazerus. Voor die grande finale: goud op de Olympische Spelen in 2020. En dat dan die Spelen, jouw levensdoel, niet door gaan. Die verhalen wilden we graag vastleggen. 

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Seriousgamen.nl

Een platform waarop je de beste serious games uit ons netwerk kunt boeken voor losse game-runs. Zo vind je altijd een game die bij je past, ook als het geen optie is om een eigen serious game te ontwikkelen.

Serious games zijn er in alle soorten en maten, meestal op maat gemaakt voor onze opdrachtgevers. Maar deze games zijn vaak ook geschikt voor andere organisaties.

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Shacky

Shacky. Tiny houses die als vakantie huisje op de mooiste boerderijen van zuid-oost Australië worden geplaatst. Zonder wifi, zonder tv, maar wel met een fantastisch uitzicht en een heerlijk warme douche. Zo hebben de gasten een ervaring om nooit te vergeten, verdient de boer een beetje bij en komen toeristen naar eerder onontgonnen gebieden. Een win-win-win!

Wat is de beste manier om het Australische platteland te beleven? Waarbij zowel de gast, de host en de community optimaal van elkaar profiteren. Met die vraag hield Joep zich bezig toen hij enkele jaren geleden in Australië woonde.

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Mini game - Stiekem mis ik kantoor

Een lichtvoetig spel voor collega's die elkaar door het thuiswerken al een tijdje niet gezien hebben. Kom erachter hoe het echt met je collega's gaat en kraak de puzzel.

Thuiswerken, MS Teams, Zoom, kinderen erbij en aan de keukentafel je werk proberen af te krijgen... Stiekem was kantoor zo gek nog niet.

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Medisch Teamwork - Meander Medisch Centrum

Een bordspel met verschillende vragen en opdrachten om casussen te bespreken en er spelenderwijs achter te komen wat belangrijk is in een goede samenwerking. En wie wint? Het tweetal met de meeste blije patiënten!

Hoe kunnen we de samenwerking tussen artsen en verpleegkundigen bespreekbaar maken?

De vraag

Ons antwoord

Eindejaarsbijeenkomst - Sunweb Group

Een digitale escape room waarin teams tegen elkaar strijden om zo snel mogelijk hun ruimteschip terug op aarde te landen.

Hoe verbinden we al onze medewerkers tijdens een online kerstevenement?

De vraag

Ons antwoord

Dit zei Lisa - Head of People and Change bij Sunweb

Het was een plezier om met Ondernemende Gasten te werken. De energie, creativiteit en inspiratie waarmee ze ons bedrijfsevent hebben neergezet is uniek. Daarnaast was de escape room een groot succes. Omdat spelers informatie moeten delen met elkaar, heeft iedere speler een belangrijk aandeel in de game. Je wordt echt gedwongen om samen te werken en daarom heeft het voor veel verbinding gezorgd in onze organisatie.

OMB Mystery Tour - Gemeente Haarlem

Een serie van maandelijkse activiteiten waarin spelvormen, podcasts, en interactieve wandelingen elkaar opvolgen. In iedere activiteit staat één thema centraal en zorgen we voor interactie tussen collega's.

Hoe houden we onze thuiswerkende medewerkers op de hoogte van belangrijke thema's en verbinden we hen op een verrassende manier?

De vraag

Ons antwoord

Ondernemende uitspattingen

Ondernemende uitspattingen

Voor opdrachtgevers

Voor opdrachtgevers

Voor opdrachtgevers

Ondernemende uitspattingen

Onze projecten zijn erop gericht om de medewerkers van organisaties op verrassende wijze te verbinden, activeren en ontwikkelen. Meestal vanuit een vraag van onze opdrachtgever. Maar soms ontwikkelen we een eigen 'ondernemende uitspatting'. Omdat we een ontzettend goed idee hebben, omdat het ons leuk lijkt of gewoon omdat het kan.

Alle projecten

Alle projecten

Alle projecten

Bekijk hier onze projecten.