Podcast serie - De Finale

Samen met ondernemende vriend Marcel Bamberg maakte Joep een podcast serie met verschillende Olympische helden 🇳🇱 die dromen van een gouden plak. We interviewden onze helden op de dag die al jaren in hun agenda stond: de finale. 

Stel, je traint je al vier jaar helemaal het leplazerus. Voor die grande finale: goud op de Olympische Spelen in 2020. En dat dan die Spelen, jouw levensdoel, niet door gaan. Die verhalen wilden we graag vastleggen. 

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Seriousgamen.nl

Een platform waarop je de beste serious games uit ons netwerk kunt boeken voor losse game-runs. Zo vind je altijd een game die bij je past, ook als het geen optie is om een eigen serious game te ontwikkelen.

Serious games zijn er in alle soorten en maten, meestal op maat gemaakt voor onze opdrachtgevers. Maar deze games zijn vaak ook geschikt voor andere organisaties.

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Mini game - Stiekem mis ik kantoor

Een lichtvoetig spel voor collega's die elkaar door het thuiswerken al een tijdje niet gezien hebben. Kom erachter hoe het echt met je collega's gaat en kraak de puzzel.

Thuiswerken, MS Teams, Zoom, kinderen erbij en aan de keukentafel je werk proberen af te krijgen... Stiekem was kantoor zo gek nog niet.

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Online Escape Room - Lost in Space

Een online escape room waarin je met je team opgesloten zit in een ruimteschip. Er is nog een klein uur om te landen en je hebt alleen elkaar om uit te vinden hoe jullie veilig terugkeren naar familie en vrienden.

We zitten al een jaar thuis, fysiek op afstand van elkaar. Hoe kun je dan toch een uur eens flink lol maken met je collega's?

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Dit zei Lisa de Schepper - Head of People and Change

“Omdat spelers informatie moeten delen met elkaar, heeft iedere speler een belangrijk aandeel in de game. Je wordt echt gedwongen om samen te werken en daarom heeft het voor veel verbinding gezorgd in onze organisatie.”

Serious Game - Lemonade

Een serious game! In Lemonade zetten deelnemers hun eigen limonade start-up op (met echte citroenen) en ervaren zo alle ins en outs van ondernemend gedrag.

Ondernemende medewerkers, wie wil dat nou niet?! Maar hoe train je ondernemend gedrag op een verrassende manier?

De aanleiding

Dit hebben we gemaakt

Traineeprogramma - BCG

Onder andere door middel van het spelen van een serious game, met een voorbereidende 360, doen deelnemers inzicht op in hun talenten en ontwikkelpunten en geven ze elkaar feedback.

Hoe kunnen we de persoonlijke ontwikkeling en het ondernemerschap van onze talenten versnellen?

De vraag

Ons antwoord

The Core Value Experience - Trustmoore

Een communicatiecampagne voor de bekendheid van de waarden eindigend in een dag waarin deelnemers verdiepende gesprekken met elkaar aangaan en een serious game spelen om de waarden toe te passen en (nog) meer betekenis te geven.

Hoe kunnen we onze nieuw gedefinieerde waarden activeren binnen ons bedrijf?

De vraag

Ons antwoord

Spoor vier - NS

In samenwerking met Opschudders ontwikkelden we een virtuele escape room. Tijdens deze escape room voeren studenten verschillende opdrachten uit die hen al doende belangrijke informatie geven over het traineeship.

Hoe enthousiasmeren we studenten ook online voor het NS-traineeship?

De vraag

Ons antwoord

Medisch Teamwork - Meander Medisch Centrum

Een bordspel met verschillende vragen en opdrachten om casussen te bespreken en er spelenderwijs achter te komen wat belangrijk is in een goede samenwerking. En wie wint? Het tweetal met de meeste blije patiënten!

Hoe kunnen we de samenwerking tussen artsen en verpleegkundigen bespreekbaar maken?

De vraag

Ons antwoord

Coöperatieve communicatie - FrieslandCampina

Animaties, mini-documentaires en infographics om leden op een toegankelijke manier op de hoogte te brengen.

Kun je ons helpen met periodieke communicatie-uitingen om alle FrieslandCampina leden-melkveehouders op de hoogte te houden van grote coöperatieve ontwikkelingen?

De vraag

Ons antwoord

Eindejaarsbijeenkomst - Sunweb Group

Een digitale escape room waarin teams tegen elkaar strijden om zo snel mogelijk hun ruimteschip terug op aarde te landen.

Hoe verbinden we al onze medewerkers tijdens een online kerstevenement?

De vraag

Ons antwoord

Dit zei Lisa de Schepper - Head of People and Change

“Het was een plezier om met Ondernemende Gasten te werken. De energie, creativiteit en inspiratie waarmee ze ons bedrijfsevent hebben neergezet is uniek.”

OMB Mystery Tour - Gemeente Haarlem

Een serie van maandelijkse activiteiten waarin spelvormen, podcasts, en interactieve wandelingen elkaar opvolgen. In iedere activiteit staat één thema centraal en zorgen we voor interactie tussen collega's.

Hoe houden we onze thuiswerkende medewerkers op de hoogte van belangrijke thema's en verbinden we hen op een verrassende manier?

De vraag

Ons antwoord

Ondernemende uitspattingen

Voor opdrachtgevers

Onze projecten zijn erop gericht om de medewerkers van organisaties op verrassende wijze te verbinden, activeren en ontwikkelen. Meestal vanuit een vraag van onze opdrachtgever. Maar soms ontwikkelen we een eigen 'ondernemende uitspatting'. Omdat we een ontzettend goed idee hebben, omdat het ons leuk lijkt of gewoon omdat het kan.

Alle projecten

Alle projecten

Bekijk hier onze projecten.