top of page

Opdrachtgever

Opdracht

Doelgroep

Vorm

bol.

Decantopia

Warehouse operators

Digitale trainingsgame

De vraag

Hoe kunnen we nieuwe warehouse medewerkers effectief en schaalbaar trainen voor hun werk in het grootste pakjescentrum van Europa?

Ons antwoord

De trainingsgame Decantopia. In deze video-game leren nieuwe medewerkers hoe ze producten 'decanten'.  Decanten is het inboeken van producten in het warehouse. De toekomstige operators oefenen alle situaties die ze in het echt tegen kunnen komen en krijgen ondertussen uitleg in hun eigen taal. In ieder level wordt het een stapje moeilijker tot ze als volleerd operator de deur uitlopen, klaar voor het echte werk.

Een schaalbare, digitale oplossing waarin operators leren door te doen. Zo bouwen ze de benodigde ervaring op om in de praktijk direct aan de slag te kunnen en vanaf dag één bewezen minder fouten te maken. 

Zo heeft Joep dit project beleefd
“Dit was voor mij een van de mooiste Ondernemende Gasten projecten. Het vernieuwende element van deze game voor zowel onszelf, bol, als de gehele logistieke sector is iets waarvoor je me echt mag wakker maken. Dit is waar onze visie 'experience is the best teacher' heel concreet wordt. Door operationeel personeel zelf te laten oefenen met het orderpicken, zelf fouten te laten maken en zelf hiervan te laten leren, doen ze de ervaring op die hen in het echte werk vanaf uur 1 productiever maakt.

 

Dat is het grote verschil met de 'ouderwetse' manier van trainen met een presentatie, e-learning of zelfs oefenen in de praktijk. In die methodes is er weinig of geen ruimte voor proberen, oefenen, fouten maken en opnieuw beginnen. Terwijl je juist van die fouten zo veel leert."

300+

operators getraind

Alle nieuwe operators voor het decanting proces worden met 'Decantopia' getraind.

< 4

maanden ontwikkeltijd

In minder dan 4 maanden van eerste begin tot oplevering van de trainingsgame.

49.380

behaalde highscore

Voor de snelle leerlingen hebben we een bonus level ontwikkeld, waarin spelers een highscore zetten.

Bedankt voor je bericht. Je hoort snel van ons!

Meer weten over ons werk of gewoon nieuwsgierig?

Bel of mail ons via de contactgegevens onderaan de pagina of laat hier je gegevens achter. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht van ons.

bottom of page